«Alicante, en tur verdt å huske»

Treningsleir Alicante

Ja, da var Fossums A- og B-lag hjemme fra en fantastisk treningsleir i Alicante. Her har vi skapt et sterkere bånd mellom oss både sosialt og som lag. Turen begynte med en båttur over fjorden til Moss, hvor vi tok flyet fra Rygge. Vi var en sliten gjeng som kom frem til Hotel Albir Garden, hvor vi fikk servert kveldsmat.

Onsdagen begynte med en innholdsrik frokost, med alt i fra egg og bacon til frokostblanding alt etter hva en likte. Morgen øktene begynte 10.30 og varte 1,5 time. det var et stykke å gå til banen, men hva gjør vel det, i det fine vært. A-laget hadde en rolig første økt, men B-laget startet litt hardere. Det var ikke alt for varmt den første treningen, så genseren var godt å ha på seg. Lunsjen startet 12.30.

Økt 2 var kl 16.00 og var da en litt hardere økt. Øktene bestod av både teknikk og passningspill, mens spill var hovedtema for øktene.

Middagen var 19.30 og der etter var det duket for sosialkveld, noe vi hadde hver kveld. Temaene var forskjellige, og gikk fra stol-leken, til banan spising og ut i sang.

Tiden i mellom fikk vi til å gjøre litt som vi ville, noen gjorde lekser de hadde fått med seg på turen mens andre lå på solsengene å solte seg, inntil våre kjære ledere kastet en etter en ut i bassenget.

Allerede dag 2, spilte B-laget kamp mot Støren fra Trondheim. Kampen begynte ikke så veldig bra, og de lå under etter kort tid… Det kom flere mål før Fossum klarte å putte den første.  Etter dette så det ut som de hadde klart å snu det, for nå var det Fossum som scorte, men det tok dessverre slutt, og Støren gikk av med seieren 6-3.

A-laget hadde denne dagen volleyball turnering og en hardere økt på ettermiddagen.

Dag 3, stod A-laget for tur, de skulle møte Brommarpojkane. De bodde på samme hotell som oss og så ganske så profesjonelle ut, med likt treningstøy til hver trening og med en stor disiplin. A-laget varmet opp med en kort økt etter frokost, hvor de hadde formasjonstrening og teknikk. B-laget hadde da volleyball spill og restitusjonstrening.

Det var nok mange som var spent på hvor gode svenskene var. Det begynte bra, Fossum gikk tidlig opp i 1-0 ledelse og spilte kontrollert. Etter 20 minutter fikk vi en litt ufortjent utvisning på Tea Marin. Kampen var preget av dette, men  Fossum kjempet godt sammen til det var rundt 10 min igjen.. da mistet vi litt av konsentrasjonen og de scorte 2 sjappe mål på cornere. Kampen endte 2-1 til svenskene. Kai David var vel fornøyd med kampen, selv om vi mistet fatningen mot slutten. Så må vi ikke glemme at det var en litt uerfaren keeper i mål «Carro».

Vi gikk ut av to kamper uten noen store skader, og hadde til nå hatt en fin treningsleir med gode økter og sosiale kvelder helt utenom det vanlige.

Dag 4. Lørdagen, skulle jentene får lov til å gjøre hva de ville mesteparten av dagen. Men først stod en internkamp for tur.. I kampen var det mange som så anledningen til å spille i sports bh’er og kampen var over tre omganger på 20 min hver. Kampen var jevn og mange av spillerne utmerket seg bra.

Etter kampen hadde jentene fri fram til middagen som var 19.30. Noen dro til Benedorm, mens andre valset rundt i den lille byen og kikket litt, for så å ligge på solsenga å sole seg før hjemreisen.

Sosialkvelden som var denne kvelden var helt uten om det vanlige. Nå hadde jentene forberedte seg alle til et program, der de fikk utdelt en utfordring første kvelden som skulle fremføres.

Første gruppe ut var Tonje Løvskeid, Gry Holmen, Silje Wighus, Trine Holmberg, Vilde Haugen og Karoline Bjørnstad, de framførte et dikt om Fossum.

Andre gruppe var Caroline Helgesen, Ingrid Vogsland, Elin Nystod, Kaja Grimsgaard, Mari Berge, og Oda Lauritsen, de fremførte en dans, litt utenom det vanlige. Disse gikk også av med premien.

Tredje gruppe, Thea Marin, Marte Birkeland, Maryam, Thea Lauritsen, Annikken Runeborg og Madelen Johansen. Disse hadde en fremføring av en adjektivfortelling som etterhvert ble svært morsom.

Fjerde gruppe ut var Hilde Fossing, Lykke Bergsli, Jeanett Johnsen, Stina Kleppe, Therese Bang, Ida Høidalen, og Ida Innleggen. Disse laget et Fossumrop. Der disiplin og humor kom godt frem 😀

Gruppe Fem var inspiret av Justin Bieber, og hadde laget en sang om Fossum…De fikk med alle på refrenget og kanskje er dette den nye Fossum sangen? Gruppa bestod av Lene Thommese, Charlotte Tufte, Malin Holm, Malin Hagen, Helene Bugodt, og Marte Nylend.

Nest siste gruppe var gruppe seks. Hedda Dale, Kaja Grimsgaard, Marte Ytre-Hauge og Maria Sørlie. Deres innslag var en parodi av trenere og spillere, noe som falt i smak hos de andre, spesielt Trine sin tidligere banan spising og Odas unskyldninger.

Siste gruppe, men ikke minst Leder gruppen, som bestod av Kai David Elvenes, Martin Berge Pedersen og Geir Helgesen. De danset med et usedvanlig kostymevalg etter Macarena. Noen hadde nok tørrtrent mer enn andre!

På kvelden hadde jentene senere leggetid og kunne være mer sosiale før avreise neste dagen. Per hadde natt til lørdagen dratt videre til Østerrike for å møte sin kjære Ingrunn. De skulle sammen tilbringe en weekend der.

Søndagen bestod av frokost og pakking, og 1 times busstur tok fatt. Geir hadde som følgende klart og miste passet sitt, eller som seinere tid viser, blitt fra stjålet passet og fossumjakken. Og måtte derfor få hjelp av Elvis Elvense med reisepapir hjem. Dette ordnet seg og turen hjem gikk greit.

Det var noen trøtte jenter og ledere som ble hentet av sine foreldre på Fossum den ettermiddagen, og mange har nok fortalt mange historier fra denne turen…

Jeg kan iallefall ikke komme på noe annet enn at dette var en minneverdig tur, som jeg håper gjentas neste år og mange år fremover, kanskje er DU en av de som blir med til neste år. Enten du er spiller eller forelder.

Men vi må ikke glemme noe av de viktigste vi ble enige om på denne turen

G. I. R.

Som består av våres nye verdier: Glede, Innsats og Respekt

–          Fossum er best på det sosiale

 

Skrevet av Caroline Helgesen