Ildsjels- og innsatspris til Svein Roger Dahlen

Sist helg ble det avholdt ting for NFF Telemark. I den forbindelse ble Telemark Idrettskrets` ildsjels- og innsatspris delt ut til vår egen Svein Roger Dahlen. En slik entusiasme, arbeidsinnsats og kvalitet skal Fossum virkelig være takknemlige for. Vi gratulerer! Her kan du lese begrunnelsen.

Svein Roger viser et stort engasjement innen jentefotball. Han er trener for Fossum J16. I sesongen har han gjennomført/ ledet ca 150 treninger med minimalt forfall. I tillegg har han hatt lag i vinterserien J16, kvalifisering til interkrets J16, et lag i interkrets J16 og et lag i 2. div høst J16. I tillegg til dette har Fossum deltatt på Fossum cup, Dana Cup, Sandar cup og Telemarksmesterskapet (TM) five a side i år. Disse lagene/kampene har han fulgt opp på en særdeles god måte. Fossum J16 har i tillegg hatt helgesamlinger i vinterhalvåret en gang i måneden med lunsj og hvor andre klubber blir innbudt til å være med. Jentene som han har på kretslag har han også  vært med på treningene og fulgt opp.

Utviklingen til jentene har vært formidabel. I sesongen 2016/17 var fem Fossum-jenter representert på kretslag J16. I sesongen 2017/18 er det hele ni jenter som er representert på kretslag J16. I toppgruppen for 02-,03- og 04-årgangen hadde Fossum fem jenter representert fra Svein Rogers lag i 2017. En av jentene har også blitt tatt ut til landsdelsamling for 02-årgang region sør, januar 2018.

Sportslig var Fossum J16 helt i toppen i IK Telemark/Vestfold/Buskerud. Fossum 2 vant 2 div høst. Kvartfinale i Dana cup. Finaletap i Sandar Cup.

Svein Roger var en del av teamet rundt «toppgruppe jenter 04,03,04»

Svein Roger har klart å bygge opp en treningskultur rundt 02 årgangen som er unik. Det har vært en fremgang rundt laget hele tiden. Noe som kretslaguttaket/ landsdelsuttak viser.  Hans engasjement er ikke bare rundt de beste, men at alle i spillegruppen skal være med og skal føle at de bidrar. Han er flink til å videre formidle sin kunnskap fra sin egen karrière og vet hva som må til for å lykkes.  Det gjennomføres individuelle spillersamtaler to ganger i året. Der settes mål opp for hver enkelt spiller. Det er en jentegjeng på 20-22 stk.

Med sitt arbeid rundt jentefotballen er Svein Roger med på å løfte dette i Telemark. Det er slike personer alle klubber må ha i sitt apparat. Fossum er heldige som har dette. På vegne av alle de som står på treningsfeltet dag ut og dag inn er Svein Roger en flott representant. Disse trenger å bli verdsatt med sitt systematiske og målrettede arbeid. Svein Roger har med sitt arbeid lagt til rette for kommende damespillere som Telemark sårt trenger. Det er ikke bestandig de med de største avisoverskriftene som fortjener å bli kåret. Det er bestandig personer som står bak. Noen ganger er det riktig å trekke disse frem.  Svein Roger er en slik person. Skal jente/damefotballen løftes i Telemark må de som legger ned all sin fritid på dette settes pris på.

Vi gratulerer med prisen – den er vel fortjent!

Prisen ble delt ut av Guri Ramtoft, nestleder i styret i Telemark Idrettskrets.