GUTTER 19 – FOR EN FIN GJENG!

Våre gutter 19 har vært i Drangedal og spilt seriekamp. Det ble riktignok tap og en spesiell situasjon oppstod under kampen som førte til denne hilsen fra Drangedal

Jeg sender deg denne mailen for å dele en fantastisk idrettsopplevelse jeg hadde under G-19 kampen mellom Drangedal og Fossum sist onsdag:
Det var en god G-19 kamp med høy innsats og mange dueller. Tonen på banen var slik den skal være i en fotballkamp, selv om resultatet ble veldig skeivt etter hvert. Vi har noen gode angripere på laget vårt, som var veldig effektive å hadde satt 6 eller 7 baller i mål da vi var kommet til det 80 spilleminutt. Da bytter vi innpå G-19 debutant Dennis Moseid. Han er bare 16 år og har Downs syndrom. Han er en veldig ivrig fotball-supporter, og han har de siste årene fått et innhopp på laget mitt i siste hjemmekamp for sesongen. Dette var hans store høydepunkt denne sesongen, og han har sett frem til denne kampen helt siden seriespillet vårt startet opp i våres.

Etter ca 85 min blir Thomas spilt fri på venstrekanten, han kommer seg til dørlinja og legger inn foran mål. Hvem andre enn Dennis dukker opp på bakre stolpe og banker ballen i mål!!! Stadion eksploderer! Lagkamerater og venner av Dennis stormer banen og alt var bare kaos der noen sekunder! Men så skjer det: dommeren blåser! Målet annulleres for offside.. Stadion blir helt stille et lite sekund. Publikum, og ikke minst meg selv, reagerer med vantro. Det var aldri i verden offside, men dommeren hadde blåst og glede ble brått til fortvilelse!

Det som så skjer er noe av det fineste jeg har opplevd på en idrettsarena. Fossums trener Ivar Horrigmo «klikker» på sidelinja! Han ropte og skrek til dommeren at Dennis aldri var i offside! Spillerne til Fossum omringet dommeren og protesterte på annulleringen. De prøvde etter beste evne å påvirke dommer til å omgjøre! Det skal også sies at de på ingen måte var aggressive eller ufine mot dommer, bare veldig engasjerte! Jeg har aldri opplevd at motstanderne våre har kjempet «vår sak» mot dommeren før, og snart tar også dommeren fløyta til munnen og blåser! Avgjørelsen blir gjort om og Dennis får omsider målet sitt! En voksen avgjørelse av dommeren og ikke minst en fantastisk flott gest av fotballguttene fra Fossum! Her gir de en 16 år gammel Drangedøl et minne for livet, og oss som var der en opplevelse vi aldri kommer til å glemme!

Denne opplevelsen er helt klart noe av det fineste jeg har opplevd i mine 30 år på fotballbanen, og jeg synes ikke jeg fikk vist min takknemlighet godt nok over guttene dine på onsdag. Dette var et fantastisk eksempel på Fair play og stor sportsånd! Jeg håper du kan overbringe en stor takk til guttene dine på vegne av oss i Drangedal Fotball. De er noen flotte ambassadører for Fossum IF, og ikke minst Fair Play!
Lykke til videre med fotballen i Fossum!

Mvh Bjørnar Luggens
Sportslig leder og trener G-19
Drangedal Fotball