DanaCups sist dag

fairplay pokal til fossummini
Det var noen stolte, glade og svært overraskede gutter som mottok pokalen under seremoni på DanaCups hovedstadion.

Jentene fra 16-årslaget tok seg til semifinale, der det dessverre ble tap for Astor, mens guttene fra 12-årslaget ble tildelt turneringens Fair Play-pokal for gutter. RESPECT!

Kvartfinale og semifinale

Stinae Kleppe var tryggheten selv fra straffemerket

Det ble en overbevisende presentasjon av Fossum mot Rävåsens IK fra Sverige. Første målet kom på straffe etter at Frida ble felt. Stina Kleppe var sikkerheten selv fra 9-meteren. De andre to målene kom i andre omgangen, og sluttresultatet ble 3-0.

Semifinalen mot Astor FK endte dessverre 2-0. De lå under 1-0 til pause. Vi takker for en strålende innsats av et meget godt lag som viste stort spill.

Fair Play

Begrunnelsen fra juryen:
«Juryen utdeler i år Fair-Play-pokaler til et jentelag og ett guttelag som begge har utvist samme meget høye fair-playadferd. Dette er guttene fra Fossums 12-årslag og jentene fra Älvsjøs 14-årslag.
Foruten en generelt positivt opptreden er der i en spesiell situasjon utvist fair-play på høyeste nivå. I begge tilfellene er det lagenes målvakter som er de direkte aktørene, men laget som helhet har også vist god adferd.
Ballen blir sparket forbi mål. Dommeren er i tvil, men målvaktene sa til dommer, uoppfordret, at de hadde vært i berøring med ballen. Og så dømtes hjørnespark. I begge tilfellene betydde dette at sjansen for seier ble forspilt og at resultatet i stedet ble nederlag. Det er en ytterst fair adferd. Derfor mottar disse to lagene Fair Play-pokalene for 2013″.

Det er hyggelig å ta med en slik pokal hjem. Vi i Fossum har hatt fokus på Fair Play, og dette var virkelig en vitamininnsprøyting. Det kan ofte bli vel mye alvor og kjeftbruk. Dette kan kanskje være en påminnelse om at vi som driver med fotball må lære våre spillere respekt, bygge lagfølelse og ha det moro samtidig.