Varslingsplikt

Medlemmer som oppdager uønskede forhold i og rundt foreningen, brudd på lover og regler, plikter å varsle hovedstyret.

Alkohol

Her støtter Fossum seg til idrettens generelle holdning til alkohol. Det henvises til vedtak i Idrettstyret 16. mars 2004, sak 54. som blant annet sier:
”Barn og unge som deltar i aldersbestemte klasser (under 18 år) skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø. Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke nyte alkohol i samvær med utøvere i denne alder. Medlemmene i organisasjonen skal informeres om de skadevirkninger alkohol har på prestasjonsevnen, sikkerheten og det sosiale miljø.”

Seksuell trakassering og overgrep

Klubben følger de retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep i idretten som ble vedtatt av Idrettsstyret i 2010. De sier:

1. Behandle alle med respekt, og avstå fra alle former for kommunikasjon, handling eller behandling som kan oppleves som krenkende.
  2. Unngå berøringer som kan oppleves som uønsket.
  3. Unngå alle former for verbal intimitet som kan oppleves som seksuelt ladet.
  4. Unngå uttrykk, vitser og meninger som omhandler utøveres kjønn eller seksuell orientering på en negativ måte.
  5. Tilstrebe å ha begge kjønn representert i støtteapparatet.
  6. Unngå kontakt med utøvere i private rom uten at det er flere til stede eller det er avtalt med foresatte eller idrettsledelsen.
  7. Vis respekt for utøverens, trenerens og lederens privatliv.
  8. Unngå doble relasjoner. Dersom et gjensidig forhold etableres bør situasjonen tas opp og avklares åpent i miljøet.
  9. Ikke tilby noe form for motytelse i den hensikt å forlange eller forvente seksuelle tjenester i retur.

Gripe inn og varsle dersom man opplever brudd på disse retningslinjene.”