Fossum inntar Dallas i USA

flagg En seier mot et amerikansk lag i Dana cup ble til noe mer. I Dana cup i sommer møtte Fossum J17 det amerikanske samlingslaget «Stars and stripes» fra Texas. Trener Øyvind Rønningen lovte jentene, at ved seier, så skulle han ta en prat med amerikanernes trener om å reise «over there» så de amerikanske jentene skulle få muligheten for revansj.

Og det er det vi når gjør !!!! Dialogen med trener Ed Puskarich i Dallas har vært holdt ved like siden i sommer. Jentene har solgt både dopapir og kaker, samt hatt flaskedugnad. I tillegg har laget fått en del sponsorkroner. Det er uansett slik at det de fleste foreldrene også har måttet bidra. Treningsturen koster forøvrig ikke Fossum noe. Reisen går fra Fossum natt til 19.2, og etter ca 1 døgn på reise skal jentene bo 2 og 2 sammen hos vertskapsfamilier i Dallas. Her får nok noen og enhver praktisert engelsken de har lært på skolen………………og på mandag 29.2 lander Fossumjentene på Gardermoen igjen.

USA har de siste årene dominert kvinnefotballen, og det er ikke sikkert det bare er fordi de har mange og ta av. Vi tror at både spillere og trenere fra Norge har noe å lære på den andre siden av Atlanteren, både når det gjelder trening, treningsmetoder og holdninger. Ed Puskarich har høyeste trenerutdannelse i USA, og har også spilt profesjonelt i MLS (Major League Soccer). I løpet av den uka jentene er i Dallas skal de ha daglig trening på Michael Jordan treningsanlegg og i tillegg spille 2 kamper. I tillegg vil det bli tur på rodeo, lokal fotballkamp i MLS, museumstur på JFK museet, omvisning på Cowboys stadium (en av verdens største innendørsarenaer med plass til ca 100.000 tilskuere !!!!). Og det blir også tid til noe shopping………………….for de som liker det.

Vi gleder oss til en fantastisk tur 🙂