Fossum vant avdelingsfinale G13 år 7er

Fossum G13 har hatt en fin utvikling i år og i høst har de spilt åtte kamper hvorav sju har endt med seier og en endte uavgjort. Det gjorde sitt til at de vant 2. div avd B. Tirsdag kveld spilte de avdelingsfinale i 2.div 7er. På motsatt banehalvdel sto vinneren av den andre pulja, nemlig Drangendal. Det var en flott ramme rundt arrangementet, med innmarsj til Tippeligahymnen, opplesning av lagoppstillinger og leder i fotballgruppa gjorde en flott jobb som speaker. De aller fleste foresatte til Fossums gutter var møtt opp for å heie frem laget, og de skapte god stemning i flomlyset på Fossum Arena.

Avdelingsvinner G13

På laget spilte Marcus, Tarald (C), Martin, Ludvik, Thomas, Adrian, Jon, Knut, Brede, Severin, Lars og Thorjus. Greger spilte deler av 1.omg. men måtte reise hjem pga skade.

Kampen startet noe nervøst fra Fossum sin side, og selv om vi skapte den første store sjansen etter et flott gjennomspill fra Tarald til Adrian, traff Adrian bare stolpen. Deretter scoret Drangedal både 0-1 og 0-2 på bare noen få minutter. Så våknet Fossum, spilte seg inn i kampen og tok etter hvert over initiativet. Etter ca. et kvarter reduserte Severin til 1-2. Så fortsatte Fossum å presse frem dene ene sjansen etter den andre. Så etter ca. 25 minutters spill scoret Jon på et flott skudd etter corner. I denne perioden var Fossum virkelig gode. Likevel fikk Drangedal en kontring på tampen av 1.omg som resulterte i at Drangedal ledet 2-3 til pause. Da hadde Gregerdessverre måttet forlate banen med en kraftig smell i hodet.

Etter pause var det nærmest bare et lag på banen. Thomas fikk sammen med Adrian, Jon, Lars, Brede, Thorjus og Ludvik demmet opp for Drangedals to gode midbanespillere. Bakerst hadde Marcus god kontroll på det lille som kom og forsvaret med Tarald og Martin, dels avløst med Ludvik tettet igjen. Fremover på banen skapte Fossum flere gode sjanser ved en god og offensiv midtbane sammen med spissene våre Severin og Knut. Og det var Severin som skulle stå for den første scoringen i 2.omgang. Den kom etter mye flott småspill på høyrekanten. Jon og Lars kombinerte fint før sistnevnte la 45 grader ut hvor Severin banket inn 3-3 fra fem meters hold. 4-3 kom like etterpå. Thomas rev seg løs på midten, ladet kanonen, og fyrte av et hardt skudd som keeper ikke klarte å holde. Fossum fortsatte å presse, og siste målet kom etter flott spill. Til slutt ble ballen lagt inn foran mål. Keeper feilbergnet buen på innlegget og Severin punkterte kampen med å heade ballen i nærmest tomt mål. Drangedal hadde en kjempestor sjanse helt på tampen, men Marcus og Thomas fikk ryddet opp med noen mesterlige redninger på strek.