Seier uten storspill !

fra venstre : Helene, Hilde, Ingrid VJ, Ingrid B
fra venstre: Helene, Hilde, Ingrid VJ, Ingrid B

Et bunnsolid forsvar ga grunnlaget..Det store spillet uteble i seriekampen mot tabelljumbo Pors denne kalde, våte onsdagskvelden . Heldigvis har Fossum jenter med tæl og ståpåvilje. Vi har sett bedre spill tidligere i år, senest mot Nanset i forrige kamp, og Pors hadde tydeligvis bestemt seg for å vise at kjempeskrellen sist var en arbeidsulykke. I første omgang var Pors gode, eller  man kan vel si at Pors nr. 20, Linnea Sahlin, var god. MEN – vi hadde som tidligere et meget godt forsvar. Helene på venstre back tok alle som kom, og spilte meget godt . Ingrid Bergland i midtforsvaret spiller med en ro og et overblikk som gir assosiasjoner mot Brede Hangeland, mens makker Ingrid Vogsland Jensen er som en bauta sammen med sin navnesøster. Sammen var navnesøsterene også meget gode på denne kalde kvelden. På høyrebacken viser Hilde både teknikk og spilleforståelse. Det kom bl.a tilsyne i første omgang da hun var bak resten av forsvaret og sikret etter å ha lest at her kunne det komme en farlig ball, og det gjorde det, men Hilde ryddet unna. En knallsterk kamp av backfireren. Mål nr 1 kom etter en forsering av Cathrine. Hun ble brutalt lagt i bakken innenfor 16- metern, og kveldens dommer kunne ikke gjøre annet enn på peke på straffemerket. Det så for øvrig ut til at han hadde sydd igjen lomma med korta, siden han av en eller annen merkelig grunn ikke tok frem kortstokken på det overfallet. Det burde vært minst oransje farge ! Straffen satte Stina «sikkert» i mål. 2-0 kom etter et innøvd frispark fra midten av Pors sin banehalvdel. En langt frispark fra Stina treffer hodet til en startende Cathrine. Hun stusser ballen slik at keeper mister den i beina på Ingrid VJ. Dermed 2-0 i starten av andre omgang ! Etter dette fikk Pors en redusering . Mange skulle da tro at Pors kom til å ta over spillet, men er det noe som kjennetegner årets Fossumlag, så er det viljen til å ikke la påvirke av et mål imot. De bare rister det av seg og legger inn et ekstra gir. Vi så det mot Skarphedin og Konnerud, og vi så det igjen i dag. 3-1 kom etter et innlegg fra venstre, luftens baron(esse) stiger til værs og dermed har Cathrine sørget for Fossum tredje mål og vært innvolvert i samtlige av Fossums 3 mål i dag. På resten av Fossum i dag ble det mye kriging. Mariken, Stina, Sara og Guro løp mye på midtbanen, og slet ut Pors sin midtbane. Hedda kom til et par store sjanser uten at det ble nettkjenning i dag. Ine stod igjen solid bakerst, hun var noe uheldig med baklengsmålet, men hva gjør vel det når det blir 3 poeng. Mari og Marie kom inn i andre omgang med friske ben. Dagens linjedommere klarte seg også bra……………………. Gratulerer med en ny seier jenter !