Fossums G11-G12 avsluttet vårsesongen med tap

I går kveld møtte 11 -og 12-åringene Skiens Grane på Granebanen. Det ble en velspilt, jevn og spennende kamp, hvor dessverre Skiens Grane til slutt vant 6-2. Skiens Grane ledet 2-1 til pause. På Fossums lag spilte Mats, Thomas, Andreas, Greger, Adrian, Sigurd, Ludvik, Jonas og Herman.

Første omgang var velspilt av begge lag. Fossums gutter startet kampen best og hadde de størst mulighetene. Men det å få ballen i mål skulle vise seg å være vanskelig da Skiens Grane hadde en meget god keeper.  For i løpet av de første ti minuttene var det Fossum som spilte fin fotball mens Grane ble løpende litt i mellom. Det var derfor litt surt at det var Skiens Grane som gikk opp i 1-0 ledelse på sin første corner. Utover i omgangen fortsatte vi å spille vårt spill og fem minutter senere kom Herman i gjennom alene med keeper. Han gjorde ingen feil og rundet keeper elegant før han satte inn 1-1 i åpnet mål. Resten av omgangen var spennende, med flere sjanser til begge lag. Rett før pause var Grane som med noe flaks kunne gå til pause med ledelse 2-1.

Andre omgang startet heller svakt for vår del. Grane-spillerne var litt ekstra gira, samtidig som vi kom litt tregt i gang. Våre gutter på midten falt ned i forsvar, noe som resulterte i svakt press på ballfører. Vi fikk derfor tre kjappe i mot i løpet av de første ti minuttene. Så jevnet det seg ut og vi hadde flere gode muligheter til å score flere mål, men den siste pasningen eller skuddet ble litt for svakt. I sluttminuttene scoret Grane en gang til før vi fikk et trøstemål. Vi spilte oss opp gjennom midtbanen, videre til Herman på topp, som elegant spilte Sigurd alene gjennom mot keeper. Han gjorde ingen feil og plaserte perfekt inn reduseringen, slik at sluttresultatet ble tap 6-2.

Selv om det ble tap i siste kamp før ferien, har dette nye laget bestående av 11 -og 12-åringer gjort sine saker bra. Laget spiller god fotball og gjørt sitt ytterste for å levere det vi har trent på.  De har tre tap denne vårsesongen mot Eidanger (4-2), Odd (8-1) og nå Skiens Grane (6-2). Alle disse lagene har tidligere slått Fossum klart. Den store forskjellen som har vært mellom lagene tidligere er blitt merkbart mindre i år. Vi har videre spilt uavgjort mot Langesund (3-3), ellers så har vi slått Storm (6-2), Hei 4 (12-1) og Herkules (10-1). Nå tar vi en velfortjent ferie, så håper vi på nye sportslige gleder til høsten.